петък, 4 септември 2009 г.

Нови данни от биографията на Стойо Крушкин

Нови данни от семейната история на Стойо Иванов Крушкин

Все още има възможности за намирането на нови данни около живота на моя прадядо Стойо. Неотдавна, майка ми си припомни някои неща, които пряко касаят живота на прадядо ми. Ето какви са тези нови данни:

Стойо Крушкин има брат на име Христо и сестра на име Спаска.
Братът Христо е харизан в село Семеоново, защото семейството е било бедно и не е можело да се грижи пълноценно за него. По спомените на моята майка, Христо е идвал няколко пъти на гости в дома на съпругата на Стойо-Николица Крушкина. Каква е съдбата на този човек не е известно. Ще бъдат направени опити да се свържем с негови роднини, които живеят в Симеоново. До колкото е известно, негова внучка е била фризьорка в Симеоново в началото на 80-те години на ХХ в.

Сестрата Спаска е била омъжена в Казанлък. Не е известна датата на раждането й, но умира някъде около 1957-58 г., тоест около смъртта на брат й – Стойо.
Спаска има син-Георги Стойчев и дъщеря-Радка. Георги от своя страна има двама сина – Захари Стойчев-гинеколог в болницата в Казанлък и Георги Стойчев-цигулар в оркестъра на Старозагорската опера.

Радка има две дъщери. Соня е била инженер в Козлодуй, а другата дъщеря Елка вероятно също е била инженер. И двете живеят в София.

Предстои да бъдат направени опити да се свържем със Соня-дъщерята на Радка и внучка на Спаска и да опитаме да съберем повече информация и евентуално снимков материал.

Няма коментари: