петък, 4 септември 2009 г.

УНИКАЛНА СЕМЕЙНА СНИМКА



НОВА УНИКАЛНА СЕМЕЙНА СНИМКА

Ровейки се безцелно в старите семейни албуми, съвършено случайно открих нова за мен семейна снимка на Стойо Крушкин и семейството му. Това е може би единствената снимка, на която е цялото му семейство: съпругата му Николица-седнала до него, синът му Георги-най-в дясно и трите му дъщери-Цветанка /Флоранс/-първата права от ляво на дясно, Райна-втората права от ляво на дясно и Виолета-между двамата си родители. Друга запазена снимка, на която да са всички от семейството на имигрантския музикант поне на мен не ми е известна. Възможно е да има такава в някой от останалите роднини.
Като се има предвид обаче, че предимно моят дядо-Георги Стойков Иванов-син на Стойо Крушкин, събираше и съхраняваше снимки и предмети от родовата ни памет, силно се съмнявам, че може да има друг подобен снимков материал някъде в България, или в САЩ.
Снимката е направена на 31 октомври 1923 г. при поредното заминаване на Стойо за Америка. Предполагам, че преди всяко негово заминаване са били правени такива снимки. Предполагам също, че е възможно да има богат снимков архив за прадядо ми и в роднините ни в САЩ, като в момента правя опити да се свържа с тях, за да ги попитам.
Публикувам снимката като новооткрит уникален изобразителен исторически извор за съдбата, мисията и житейските пътища на моя прадядо-Стойо Иванов Крушкин.

Няма коментари: